17. marraskuuta 2018
Kirjaudu
Tekstin koko

 

LSO Osuuskunta on suomalaisen lihantuottajan paras kumppani

 

LSO Osuuskunta on vuonna 1913 perustettu suomalaisten lihantuottajien yhteisö, joka mahdollistaa jäsentensä taloudellisia toimintaedellytyksiä olemalla merkittävä liha-alan omistaja ja alkutuotannon kilpailukyvyn kehittäjä.   

 

Näitä tehtäviä LSO Osuuskunta toteuttaa lihateollisuusyritys HKScan Oyj:ssä. LSO Osuuskunta on sen suurin yksittäinen omistaja. Osuuskunnan hallussa on 34,88 prosenttia yhtiön osakkeista ja 69,25 prosenttia äänimäärästä (31.12.2015). HKScan on merkittävä kansainvälinen toimija. Monet sen tuotemerkeistä Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Baltiassa ovat tuoteryhmänsä markkinajohtajia.  

 

      

 

ARVOT: Kannattava, Kehittyvä, Kotimainen.

 

AVAINTEKEMISET: hyöty jäsenelle, vakaa talous, aktiivinen omistajavaikuttaminen sekä omistuksen arvon ja määrän kasvattaminen

 

LSO Osuuskunnan tarkoitus:

 - Mahdollistaa jäsentensä kannattava sekä kehittyvä lihantuotanto omistamalla liha- ja    elintarviketeollisuutta
 - Valvoa ja ohjata HKScanin liiketoimintaa siten, että se ja jäsenten sopimustuotanto kehittyy kannattavasti    sekä kilpailukykyisesti
 - Kasvattaa omistuksensa arvoa ja määrää

- Tuottaa jäsenetuja, joko itse tai omistamansa yrityksen kautta

- Luoda edunvalvonnalla ja vaikuttamisella edellytyksiä jäsenten kannattavalle lihantuotannolle

 

LSO Osuuskunnan jäseneksi voivat liittyä lihantuottajat, joilla on voimassa oleva yhteistyösopimus HKScan Finlandin tai Länsi-Kalkkunan kanssa. 

 

 


Puh 010 570 100 Copyright © LSO Osuuskunta PL 50 20521 Turku